Naon Dupi The surge Arrester

arrester surge  mangrupakeun alat ngajaga peralatan listrik ti transients leuwih-tegangan disababkeun ku éksternal (kilat) atawa internal (switching) acara. Ogé disebut  alat panyalindungan surge  (SPD) atawa  transient voltage surge suppressor (TVSS), this class of device is used to protect equipment in power transmission and distribution systems. (For consumer equipment protection, different products called surge protectors are used.) The energy criterion for various insulation material can be compared by impulse ratio. A surge arrester should have a low impulse ratio, so that a surge incident on the surge arrester may be bypassed to the ground instead of passing through the apparatus.

Ngajaga hiji Unit pakakas tina transients kajadian dina hiji konduktor napel, a arrester surge disambungkeun ka konduktor ngan méméh éta asup parabot. The surge arrester ogé dihubungkeun jeung  taneuh  tur dilampahkeun ku routing énergi ti hiji fana leuwih-tegangan jeung taneuh lamun salah lumangsung, bari isolating konduktor tina taneuh dina tegangan operasi normal. Ieu biasana kahontal ngaliwatan pamakéan  varistor , nu boga resistances substansi béda dina tegangan béda.

Arresters surge teu umum dirancang ngajaga ngalawan hiji langsung  neunggeul kilat  jeung konduktor, tapi rada ngalawan transients listrik hasilna tina panarajangan kilat kajadian dina sakuriling konduktor [ rujukan? ] . Kilat nu panarajangan hasil bumi dina arus taneuh nu bisa lulus leuwih konduktor dikubur tur dipicuna a fana nu ngarambat luar nuju tungtung konduktor. Jenis sarua induksi kajadian di konduktor taneuh overhead jeung luhur nu ngalaman énergi ngalirkeun tina hiji atmosfir  EMP  disababkeun ku flash kilat. Arresters surge ukur ngajaga ngalawan transients ngainduksi karakteristik hiji kilat ngurangan urang gancang gugah-waktos jeung moal ngajaga ngalawan electrification disababkeun ku jurus langsung kana konduktor. Transients sarupa kunang-ngainduksi, kayaning ti sesar sistem tegangan tinggi urang switching, bisa ogé jadi aman diverted ka taneuh; kumaha oge, kontinyu  overcurrents  teu kajaga ku alat ieu. Énergi dina fana diatur nyaéta substansi kirang ti éta tina hiji ngurangan kilat; sanajan kitu tetep kuantitas cukup pikeun ngabalukarkeun karuksakan alat-alat na sering merlukeun panyalindungan.

Tanpa insulasi pisan kandel, anu sacara umum ngarugikeun prohibitive, paling konduktor ngajalankeun leuwih ti jarak minimal (gede ti kira 50 suku) bakal ngalaman transients kilat-ngainduksi dina sababaraha waktu salila pamakéan. Kusabab fana biasana ngagagas di sawatara titik di antara dua tungtung konduktor, paling aplikasi masang arrester surge ngan méméh lemahna konduktor dina unggal sapotong pakakas bisa kajaga. Unggal konduktor kudu ditangtayungan, sakumaha unggal bakal fana sorangan ngainduksi, sarta unggal SPD kedah nyadiakeun jalur ka bumi mun aman Mindahkeun fana jauh ti komponén cipta. Hiji iwal kasohor dimana maranéhna teu dipasang dina duanana tungtung aya dina sistim distribusi tegangan tinggi. Sacara umum, tegangan ngainduksi teu cukup pikeun ngalakukeun karusakan di generasi tungtung listrik tina garis; kumaha oge, instalasi dina lawang jasa kana wangunan mangrupakeun konci pikeun mayungan produk hilir anu teu sakumaha mantap.


Pos waktos: Jul-02-2019
WhatsApp Online Chat!